Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

RSS

 Meltosjärven pyöräretki onnistui hienosti
26.08.2018 19:29 | marttiylavaara

Kesäinen sää suosi Meltosjärven pyöräretkeilijöitä. Oli sopivan lämmintä ja tunnelma hyvä. Retkelle lähti pyöräilijöitä Mellakoskelta, Lohijärveltä, Pakisjärveltä sekä Pessalompolosta. Kaikkiaan meitä kuntoilijoita oli 15. Matkaan lähdettiin porukalla Pessalompolon kylätalolta. Meltosjärvellä tutustettiin vastavalmistuneeseen savottakämppään, jota esitteli hankkeen vetäjä Erkki Kumpula. Savottakämppä sai paljon kiitosta retken osallistujilta. Kämpän pihapiirin laidalla olevalla laavulla juotiin kyläyhdistyksen tarjoamat nokipannukahvit. Makkaranpaisto kuului tietysti sitten ohjelmaan. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut retki! Polkupyöräretkestä on pieni juttu Meän Tornionlaakso-lehdessä to.30.8.2018.   


( Päivitetty: 30.08.2018 17:48 )

 - marttiylavaara | Kommentoi Tervetuloa Meltosjärven pyöräretkelle su.26.8.
19.08.2018 14:21 | marttiylavaara

Hellekauden päätyttyä on aika tehdä perinteinen pyöräretki, tällä kertaa kohteena on Meltosjärvi. Kokoonnumme su.26.8.klo 12 Pessalompolon kylätalolle, josta lähdemme porukalle kohti Meltosjärveä. Lisätietoja kuulette ilmoittautumisen yhteydessä. Soita Annalle tai Salmelle pe.24.8. mennessä, mumerot löytyvät Kuohun tapahtumamuistiosta.


( Päivitetty: 19.08.2018 14:29 )

 - marttiylavaara | Kommentoi Oluessa se on kesä!
27.07.2018 18:21 | marttiylavaara

Viirin Leo kulki Mattilassa saunomassa vuosikausia. Leolla ei ollut silloin vielä mökissään omaa saunaa. Mattilan pojat tarjosivat Leksalle saunan jälkeen ruotsalaista mehua janojuomaksi. Sitten yhtenä kesänä Leo alkoikin yllättäen käydä Ylävaarassa saunomassa.

Hän oli siitä hyvä saunavieras, että vettä kului Leon saunavuorolla vain kaksi pientä pesumaljallista. Hän oli tottunut pesemään itsensä vähällä vedellä jo Kaitarovan vuosinaan. Saunan jälkeen Leo otti saunapussistaan ”lapinkullan” ja joi tietenkin makeat oluet:

- Oluessa se on kesä, oli Leon iskulause.

Kalja ei riittänyt kuitenkaan puhdistamaan keskikesällä heinänpölyistä kurkkua, joten Vilkko joutui tarjoamaan vielä hyvät saunaryypyt, jolla sitten heinämiehen kurkku kirkastui lopullisesti. Leo oli perso ilmaiselle viinalle, joten ei ollut ihme että hän jatkoi saunassa käyntiään Ylävaarassa heinänteon jälkeenkin.  Vilkolla oli näet aina viinaa varastossa poromiehiä varten.

Saunasta tullessaan Leon kakisteli kuivaa kurkkuaan ja Vilkko antoi ryyppyjä. Mattilan pojat ihmettelivät kerran Vilkolle, miksi Leo ei käynyt enää heillä saunassa.

- Teän pittää tarjota Leolle hyvät ryypyt, niin kyllä se muuttaa teille takaisin saunavieraaksi. Ei se jano Öönoksella lähe, viinaa se olla pittää, neuvoi Vilkko poikia.

Saunareissullaan Leo haki Lindalta navetasta pikku hinkillisen lämmintä tinkimaitoa. Kerran Vilkko oli tavallista anteliaampana ja antoi Leolle monta saunaryyppyä. Lähtiessään polkupyörällä Ylävaarasta Leo oli jo aika humalassa. Maitohinkki heilui jo uhkaavasti pyörän sarvessa. Puolivälissä kujaa Leo kaatui pyörineen ojaan ja maitohinkki tyhjeni saralle. Leo jäi pyörän alle huonoon asentoon ja tarttui samalla piikkilangasta kiinni. Molnbergin Oiva sattui näkemään tapahtuman maantieltä ja huusi lohduttavasti Leolle:

- Kyllä mie tulen auttahmaan sinua tulomatkalla, koita pärjätä!

Oiva oli näet menossa polkupyörällä Pohjanseutuun. Tullessaan kaupasta Oiva kääntyi Ylävaaran kujalle auttamaan hyvää naapuriaan. Leo oli kuitenkin jo pääsyt pälkähästä ja pyöräillyt kotia. Piikkilanka-aitaan oli jäänyt merkiksi tapahtuneesta pieni pala Leon puserokangasta ja nurmikolla saattoi nähdä vielä roiskunutta maitoa. Onneksi Leo ehti kotia, ennen kuin kova trafiikki Kuohun tansseihin alkoi. (Lohijärven kyläkirja Pirtin porinoita)


( Päivitetty: 27.07.2018 18:27 )

 - marttiylavaara | Kommentoi Mukava jalkapalloturnaus Lohijärvellä
26.07.2018 14:50 | marttiylavaara

Hyvistä perinteistä pidetään kiinni Lohijärvellä. Jalkapallon kyläturnaus on pelattu Lohijärven kentällä joka heinäkuu vuodesta 1986 alkaen. Turnauksen johtaja Markku Kangas ei antanut periksi, vaikka vielä viimeiseen asti joukkueilla oli vaikeuksia löytää pelaajia helleturnaukseen. Mukaan saatiin kolme kyläjoukkuetta, joilla kaikilla oli monta turnausvoittoa tilillään vuosien varrelta.  Kyläturnauksesta tulikin mukava ja hyväntuulinen. Mellakoski voitti molemmat ottelunsa. Kapustalla kulki peli jo hyvin hopeaottelussa Alposjärveä vastaan. Mellakosken voittojoukkueessa pelasivat Mika Hallikainen, Matti ja Jasse Tuukanen, Petri Palokangas, Janne Barsk, Tuomo Välimaa, Sami Kreivi, Joonatan Helminen, Valtteri Palokangas, Jari Juopperi ja Roope Hiltunen.

Meän Tornionlaaksossa on tämä pikku juttu ja kuva Mellakosken joukkueesta. (to.26.7.2018)  


( Päivitetty: 26.07.2018 14:55 )

 - marttiylavaara | Kommentoi Lomatikkakisa jo 30 vuotta
05.07.2018 14:06 | marttiylavaara

Kuohun tansseissa alkoi 1980-luvun loppupuolella  uusi nousu. Urheilutalo remontoitiiin, paljon töitä tehtiin talkooinnostuksella. Otimme hyviä esiintyjiä varsinkin heinäkuun lomatansseihin: Souvarit, Esko Rahkonen, Vieno Kekkonen, Irwin, Jamppa Tuominen, Eini ja Solistiyhtye Suomi esimerkkeinä. Näissä nousutunnelmissa järjestimme heinäkuussa lomatikkakisan tanssiväelle. Osanotto oli kiitettävää ja tulokset tosi hyviä. Silloin vielä joka pihalla heitettiin loman ratoksi tikkaa, joten hyvän tason ymmärtää. Kokkosen Veikko lupautui tikkakisan vetäjäksi heinäkuussa 1988. Siitä lähtien on Veikko heitättänyt lomatikkaa samoilla säännöillä, heittäjiä rohkaisten ja kannustaen. Haimme Salmen kanssa tänään tikkakisan palkinnot Kuitusen Juhalta niinkuin aina ennenkin. Nyt juhlakisassa on hienot pokaalit naisten ja miesten sarjan kolmelle parhaalle heittäjälle. Siinä samalla kirjataan myös sukutikan tulokset, kolme parasta sukujoukkuetta palkitaan myös komeilla pokaaleilla. Jos heität kisassa yli 30 pistettä, se voi jo riittää palkinnoille. Suurin osa kilpailuun osallistuneista heittää "vanhasta muistista" tämän kisan, harjoittelu kun on jäänyt tosi vähiin. Nyt ehtii kuitenin vielä hieman harjoitella ennen tansseja tikanheittoa kotipihalla. Osanotto lomatikkaan ei maksa mitään.  Kisa on aina yllätyksellinen, joten kaikilla on mahdollisuus menestyä jos on vain vähänkin "moukantuuria".


( Päivitetty: 05.07.2018 14:44 )

 - marttiylavaara | Kommentoi


©2018 marttiylavaara - suntuubi.com